menu

Wish You Well - David Baldacci (2000)

Alternatieve titel: In het Hart

mijn stem
3,40 (21)
21 stemmen

Engels
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Grand Central, New York (Verenigde Staten)

Dit is het aangrijpende verhaal van de twaalfjarige Louise Mae Cardinal, die in New York woont met haar verlegen broertje Oz. Het is 1940 en ze hebben het niet gemakkelijk, want het inkomen van hun vader, die schrijver is, is niet hoog. Maar dat kan Lou niet zoveel schelen, want ze aanbidt haar vader en is gek op zijn verhalen. Maar dan, in één verschrikkelijk moment, verandert Lou's leven voorgoed. Een auto-ongeluk maakt een einde aan hun vader's leven, waardoor zij en Oz moeten verhuizen naar het verre Virginia. Daar, in het isolement van de desolate bergen, komen ze te wonen bij hun excentrieke overgrootmoeder Louise, Lou's naamgenote. Geplaatst tegenover nieuwe verantwoordelijkheden ziet Lou zich gedwongen snel volwassen te worden. Daar, op haar overgrootmoeders eenvoudige boerderij, op het land waarvan het vader zo hield en waarover hij steeds weer schreef, ontdekt zij wie zij werkelijk is en wat zij kan betekenen voor deze wereld. En wanneer een vernietigend noodlot hun nieuwe huis treft, kan zij de strijd die volgt het hoofd bieden; een strijd die gaat om recht en overleving en die gestreden wordt in een overvolle rechtszaal in Virginia...

zoeken in:
avatar van centurion81
4,0
Ontzettend anders dan al het andere wat Baldacci geschreven heeft. Een meeslepend verhaal waarin Baldacci je kennis laat maken met het industrialiserende Amerika.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:31 uur

geplaatst: vandaag om 20:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.