menu

Almayer’s Folly - Joseph Conrad (1895)

Alternatieve titels: Almayers Luchtkasteel | Liefde en Noodlot op Borneo

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Psychologisch

208 pagina's
Eerste druk: T. Fisher Unwin, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het boek speelt zich af op het einde van de 19e eeuw in de Indonesische archipel. Centraal staat de persoon van de Nederlandse handelaar Kaspar Almayer. In de hoop om de rijkdom van zijn beschermheer kapitein Lingard te erven, trouwt hij diens geadopteerde Maleise dochter en gaat Lingard’s handelspost in Gambir in de Borneose jungle runnen. Lingard verliest veel van zijn rijkdom in zijn vergeefse zoektocht naar een schat. Intussen mislukken Almayers ondernemingen voortdurend, de handelspost is dan ook een mislukking mede door de machinaties van Lakamba, de plaatselijke rajah. Het liefdeloze huwelijk met Lingard’s dochter levert wel een dochter op, Nina, Almayers oogappel. Dan duikt de Maleise prins Dain op, samen met hem hoopt Almayer Lingard’s schat te vinden maar dan wordt Nina verliefd op Dain...

zoeken in:
avatar van Halley23
4,0
Halley23 (moderator)
'Almayers Luchtkasteel' is het debuut van Joseph Conrad, een meeslepend verhaal over hebzucht, verval en verraad tegen de achtergrond van het koloniale bestuur in het voormalig Nederlands-Indië, in een nieuwe vertaling van Marcel Otten.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:51 uur

geplaatst: vandaag om 10:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.