menu

World War Z - Max Brooks (2006)

Alternatieve titel: World War Z: An Oral History of the Zombie War

mijn stem
3,78 (34)
34 stemmen

Engels
Griezel

342 pagina's
Eerste druk: Three Rivers, New York (Verenigde Staten)

World War Z bestaat uit honderden fictieve interviews met overlevers van de zombieoorlog, die beschrijven wat zij meemaakten toen bijna de hele mensheid in zombies veranderde. Er zijn gesprekken met ingenieurs, dokters, bakkers, kinderen, computernerds, staatsmannen en anderen, waaruit duidelijk wordt hoe een wereldoorlog tegen zombies eruit zou zien. Een paar jaar na de laatste wereldoorlog krijgt een medewerker van de Verenigde Naties de opdracht om de geschiedenis van die oorlog, World War Z, op schrift te stellen. Hij spreekt slachtoffers uit tientallen landen, die hem vertellen over de verschrikkingen die ze hebben meegemaakt. Het verhaal begint in China, als een jongetje een geheimzinnige infectie oploopt en verandert in een zombie. Het is het begin van een gruwelijke pandemie die zich door illegale orgaanhandel razendsnel verspreidt over de hele wereld.

zoeken in:
avatar van Yakolev
4,0
Realistisch laat dit boek zien wat de mensheid staat te gebeuren bij een wereldwijde Zombie infectie. Het boek heeft een groot aantal verhalen van mensen die betrokken waren voor, tijdens en na "The Great Panic". Of het nu in Amerika, Canada, India of zelfs Zuid Afrika was schetst het verhaal de pijn en leed die mensen en landen ondergingen.

Het boek is zo geschreven dat alles zo realistisch mogelijk is en dat is dan ook goed te merken. Er is genoeg onderzoek gedaan na de verschillende wapens en tactieken die legers hadden en alles lijkt vrij logisch te zijn.

Ik heb mijzelf niet van het boek kunnen houden en zal hem nog eens binnenkort opnieuw lezen om te zorgen dat ik niet alle details heb gemist.

avatar van Slainte_Mhath
3,0
Deze heb ik ook nog in de kast staan. Maar eens snel aan beginnen.

5,0
Niets minder dan briljant.

Wordt verfilmd door Marc Forster met Brad Pitt in de hoofdrol. Release datum 21-12-12.
"The last day of the world as we know it"

Dr.Strangelove schreef:
Wordt verfilmd door Marc Forster met Brad Pitt in de hoofdrol. Release datum 21-12-12.
"The last day of the world as we know it"


Inmiddels staat de film ook op moviemeter: World War Z (2013) - MovieMeter.nl
Vanaf 20 juni 2013 in de bioscoop.

avatar van james_cameron
3,5
Door de fragmentarische opzet kom je nooit echt lekker in het boek; feitelijk moet je je in ieder nieuw hoofdstukje weer opnieuw inleven. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, aangezien het boek is opgebouwd uit een grote reeks interviews met allerlei overlevenden van de zombie-oorlog, maar het zorgt er bij mij toch voor dat het boek niet bijster boeiend is. Pluspunten zijn de uitstekende schrijfstijl van Brooks en een grote reeks originele invalshoeken. Bepaalde passages zijn erg goed en treffend, maar andere zijn dan weer aan de wat minder interessante kant.

4,0
Indrukwekkend boek dat maar op twee of drie punten echt inzakt, als het een beetje te veel van hetzelfde is. Buiten dat is WWZ een angstig accuraat boek over hoe het had kunnen zijn. Chapeau!
4*

Gast
geplaatst: vandaag om 18:22 uur

geplaatst: vandaag om 18:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.