menu

Last Man Standing - David Baldacci (2001)

Alternatieve titel: De Laatste Man

mijn stem
3,94 (27)
27 stemmen

Engels
Thriller

544 pagina's
Eerste druk: Grand Centra, New York (Verenigde Staten)

FBI-agent Web London heeft een vlekkeloze reputatie en een uitstekende staat van dienst. Maar tijdens een inval van zijn eenheid in een drugspand gaat het helemaal mis. Het blijkt een hinderlaag te zijn en het complete team komt om het leven... met uitzondering van London. Londons mysterieuze ontsnapping aan de dood roept nogal wat vraagtekens op binnen de FBI. Is hij een lafaard die zijn collega's in de steek liet, of, nog erger, een verrader die ze in de val heeft gelokt? Vastberaden om zijn onschuld te bewijzen stelt London een eigen onderzoek in en gaat op zoek naar de enige getuige, de tienjarige Kevin Westbrook, die kort na de schietpartij is verdwenen. Maar de FBI en London zijn niet de enigen die op zoek zijn naar Kevin... Dan komen de aanwijzigingen boven water die erop wijzen dat de hinderlaag en Kevins verdwijning verband houden met een gijzelingsactie van enkele jaren daarvoor.

zoeken in:
avatar van Reijersen
5,0
Dit is echt een topboek. Een actie-thriller pur sang in een stijl die je van Baldacci gewend bent. Waarschijnlijk my favourite ever.

4,0
4 sterren boek die ik momenteel voor de tweede keer lees.

Normaal doe ik dat nooit maar ik had even niets anders voor handen.

Alleen het middenstuk was een beetje te langdradig maar verder een mooi verhaal

5,0
Dit moet mijn favoriete thriller aller tijden zijn. Wat een meesterlijk boek van Baldacci. Het stuk waarin London's team wordt neergeschoten is zo geweldig geschreven, dikke 5*.

avatar van AmazingPP
3,5
Ik heb het dan eindelijk uit. Ik heb al best wat boeken van Baldacci gelezen, maar dit vond ik één van zijn mindere. Het verhaal zit prima in elkaar en de ontknoping is ook logisch, maar ik vond het boek te dik, te langdradig. Er kwam, naar mijn gevoel, maar geen eind aan. Ik ben blij dat ik het uit heb, heb er zeker in zekere mate van genoten, maar ik heb vele malen betere boeken gelezen dan deze. 3,5 *

avatar van Lange Jojo
4,0
In een niet erg vlot begin, de ruim 30 eerste bladzijden, duurde het me wat te lang en vreesde ik dat ik alle personages die dan worden aangekondigd moeilijk zou kunnen onthouden. Het was echter ongegrond, ik heb dit wel vaker bij aanvang van een roman, eens ik het tempo lekker voelde gaan. Leuk ook dat Web London niet wordt neergezet als een onverslaanbare, bikkelharde HRT agent, maar ook een kwetsbare kant heeft. Dat big F. een wel erg clownesk personage is en wel heel toevallig op het juiste tijdstip en momenten komt opdagen is zowat na de langzame aanvang het enige minpuntje. Verrassend ook dat het verhaal een ander einde had dan ik had verwacht.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:14 uur

geplaatst: vandaag om 23:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.