menu

Lulet e Ftohta të Marsit - Ismail Kadare (2000)

Alternatieve titel: Koude Bloemen in Maart

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Albanees
Sociaal

199 pagina's
Eerste druk: Onufri, Tirana (Albanië)

Deze roman speelt zich af in de lente in een klein stadje in het noorden van Albanië, rond 2000, de tijd na de bevrijding van het communistische totalitaire regime. Het rustige leven van de jonge, dromerige schilder Mark Gurabardhi wordt verstoord door verschillende gebeurtenissen zoals de duistere moord op zijn baas, de directeur van het Cultuurhuis, en een bankoverval. Met zijn vriendin die naakt voor hem poseert, heeft hij een op- en neergaande relatie. Op een dag onthult zij hem dat haar broer wordt gezocht wegens moord. In het verhaal spelen oude Albanese legendes, waaronder die van een aantrekkelijk meisje dat gedwongen wordt om met een slang te trouwen, een grote rol. De 'Kanun', de oude grondwet die onder het communisme was verdwenen en andere verboden ideeën en praktijken uit het verleden proberen weer terrein te winnen.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
Dit speelt in de verwarrende tijd na de val van het communisme. De hoofdpersoon is een dromerige kunstenaar. Gecombineerd met oude verhalen levert dit een fantastisch boek op. Kadare is een meesterverteller en het is prachtig vertaald door Roel Schuyt.

Leesreis om de wereld: landen met een A | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 11:01 uur

geplaatst: vandaag om 11:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.