menu

Call If You Need Me - Raymond Carver (2000)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Psychologisch / Sociaal

299 pagina's
Eerste druk: Harvill, Londen (Verenigd Koninkrijk)

"Call If You Need Me" bevat vijf niet eerder gepubliceerde en gebundelde verhalen. In "Kindling" huurt een man die net van zijn alcoholverslaving af is voor enkele nachten een kamer om een brief aan zijn vrouw te schrijven. "What Would You Like to See" gaat over twee huurders die spijt hebben van de conditie waarin ze hun vroegere huizen achterlieten en een sterke en goede band proberen te stichten met hun nieuwe huisbaas. Naast de verhalen "Call If You Need Me" en "Vandals", over de relatie tussen ouders en hun kinderen, en "Dreams" een mythisch verhaal over vervreemde dromen van een buurt, bevat de bundel essays van Carvers visie over het schrijversvak en zijn kritieken op andere boeken.

zoeken in:
3,5
Sai
Ik vond de 'nieuwe' verhalen sterk, met 'What Would You Like To See' als hoogtepunt, zijn vroegste verhalen eigenlijk verrassend zwak, en de essays en recensies een leuke extra. Als je een beetje een Carver-liefhebber bent kun je je hier geen buil aan vallen in ieder geval.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:22 uur

geplaatst: vandaag om 21:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.