menu

Zwaar Beproefd! - Chantal van Gastel (2009)

Alternatieve titel: Isa & Ruben #2

mijn stem
4,06 (9)
9 stemmen

Nederlands
Romantiek

280 pagina's
Eerste druk: The House of Books, Amsterdam (Nederland)

'Zwaar Beproefd!' is het vervolg op 'Zwaar Verliefd!'. Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt 'bij haar' hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze 's avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega's? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

zoeken in:
avatar van missygirl9192
4,5
iets minder leuk dan de eerste, maar toch een leuk vervolg!

5,0
Lyrisch was ik over het debuut van Chantal van Gastel en ik kon dan ook niet wachten om erachter te komen hoe het Isa en Ruben vergaat in hun relatie. In dit tweede deel, Zwaar beproefd!, is het twee jaar later en gaat het perfecte stelletje samenwonen. Ze zeggen altijd dat een verhuizing stressfactor nummer 1 is voor een relatie en ook Isa en Ruben overleven deze beproeving niet zonder schrammen. Isa krijgt een nieuwe collega, die zich wel heel erg op Isa aandringt en waar Ruben dan natuurlijk stikjaloers op wordt. Maar Isa heeft zelf ook iets om jaloers op te zijn, want Ruben's ex dringt ook weer tot hun leven door. En nu ze eindelijk samenwonen, komen ze achter elkaars eigenaardige trekjes en is Isa als de dood dat hij haar op haar slechtst te zien krijgt.
Zwaar beproefd! verdient een grote veer, want wát kan Chantal toch lekker schrijven. Ik zou bijna niet geloven dat ze toch écht een oer-Hollands meisje uit Brabant is, want zelden kom ik zo'n goed geschreven chicklit uit eigen land tegen. Haar debuut floreert al in de Top-5 van de allerbeste chicklit en ik denk dat dit boek daar zeker niet onder aan doet. Ze kan zich met gemak meten aan Sophie Kinsella en andere grote namen. Klein minpuntje vind ik de oneindige onzekerheid van Isa; haar gewichtsprobleem maakt haar zó onzeker dat ze zichzelf niet durft te zijn en ze is bang dat Ruben op haar afknapt als ze in zijn aanwezigheid naar de wc gaat of als ze 's ochtends haar tanden nog niet heeft gepoetst als ze wakker worden. Op zich zit er wel een kern van waarheid in, waar iedere meid zich wel in kan herkennen, maar ik vind het toch wel wat overdreven en soms zelfs irritant. Maar ieder heeft zo z'n eigenaardigheden en die worden dubbel en dwars goed gemaakt door haar positieve eigenschappen! Zwaar beproefd! is er in elk geval weer eentje van de bovenste plank!

avatar van Arkan
2,5
Ik had toch wel redelijke verwachtingen van dit boek omdat het eerste deel "zwaar verliefd" best een goed boek was, zeker voor een Chicklit.

Het verhaal komt niet zo goed op gang, het is wat langdradig en eigenlijk gebeurd er bitter weinig.
Het is allemaal zo cliché, zo platjes, geen spanning.

Desalniettemin is het wel herkenbaar voor velen wat de hoofdpersonages overkomt. En misschien vinden sommigen het daarom zo'n leuk boek.
Mij kon het niet echt bekoren.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:54 uur

geplaatst: vandaag om 16:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.