menu

Amsterdamned - Dick Maas en Ton Vingerhoets (1988)

mijn stem
4,00 (4)
4 stemmen

Nederlands
Thriller

143 pagina's
Eerste druk: Loeb, Amsterdam (Nederland)

Bij een rondvaart door de Amsterdamse grachten wordt het lijk gevonden van een op gruwelijke wijze vermoorde jonge vrouw. Hoofdinspecteur Erik Visser wordt met het onderzoek belast en loopt daarbij de mooie Laura tegen het lijf. Er zijn echter geen bruikbare aanwijzingen en er volgen meer moorden.

zoeken in:
avatar van Robsessie
4,0
Het is precies de film, maar op sommige vlakken werkt het veel beter. De dialogen zijn daar een voorbeeld van, deze zijn nu allemaal even vlot omdat je niet afhankelijk bent van acteurs van wisselende kwaliteit. De achtervolging per speedboot kon ik hier dan weer veel minder mee, dat is gewoon niet zo spannend op papier.

avatar van Insignificance
3,5
Inderdaad. Film en boek; een eeneiige tweeling. Ik zie Huub, Hidde, Monique, Taat en de rest zo voor me. Dit mag dan een simpel werkje zijn, het laat menig detective boekkie achter zich. Een moordenaar in de Amsterdamse kanalen; het idee alleen al. Nee? Nou, hier dan:

Beschuitlul!

avatar van WildeOscar
WildeOscar (moderator)
geplaatst:

Gast
geplaatst: vandaag om 16:25 uur

geplaatst: vandaag om 16:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.