menu

Hollywood Monster: A Walk Down Elm Street with the Man of Your Dreams - Robert Englund en Alan Goldsher (2009)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Biografie

352 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Acteur Robert Englund werd wereldwijd bekend toen hij in 1984 de rol speelde van Freddy Krueger in Wes Craven's A Nightmare on Elm Street. Hij speelde deze rol opnieuw in onder andere zeven vervolgfilms en een eigen TV-serie. Englund blijft werkzaam in de filmindustrie en wordt vooral veel gevraagd voor hoofdrollen en bijrollen in horrorfilms. Maar welke rol Englund ook speelt, de wereld zal hem altijd blijven kennen als die moordlustige boeman met de messen als vingers, die in je dromen opduikt.

zoeken in:
4,5
Voor de fan een uiterst vermakelijke en complete biografie. Ik dacht toen ik voor het eerst van dit boek hoorde dat het toch enkel om de A Nightmare on Elm Street serie zou gaan, maar gelukkig trekt Englund alle registers open. Van zijn jeugd tot zijn eerste baantjes/ filmrolletjes werkt hij langzaam naar de hitserie V en vervolgens naar zijn rol als Freddy Krueger toe. Uit Hollywood Monster blijkt opnieuw dat Englund geweldig kan vertellen en komt met geweldige trivia en interessante en soms hilarische weetjes die (gelukkig) niet al in talloze documentaires en making- ofs te horen waren.

Hollywood Monster is prima geschreven en is met gemak in één ruk uit te lezen (voor ondergetekende was het zelfs nogal verslavend). Englund's grote filmkennis en passie voor het vak komen erg sterk naar voren en een hoop bekende namen waar hij in zijn carrière mee heeft gewerkt passeren de revue. Verder bevat het boek een aantal unieke foto's, een introductie door zowel Wes Craven als Tobe Hooper en aan het einde een aantal leuke lijstjes met Englund's (en ook Freddy's) favorieten op het gebied van film en muziek. Gewoon bijzonder leuk om te lezen, zelfs als je geen doorgewinterde liefhebber bent.

4,5 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:59 uur

geplaatst: vandaag om 16:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.