menu

Dorés Bibel - Torgny Lindgren (2005)

Alternatieve titel: De Bijbel van Doré

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Zweeds
Psychologisch

227 pagina's
Eerste druk: Norstedts, Stockholm (Zweden)

Een jongen die nooit zal kunnen lezen of schrijven, leert alles wat hij weet over het leven uit de dramatische afbeeldingen in de Bijbel van Doré. Zelfs als hij door zijn vader naar een instelling wordt gestuurd, blijft hij optimistisch in het leven staan. Zijn leven zonder letters lijkt een en al harmonie - maar wij, die de letters wel kunnen lezen, leren stukje bij beetje hoe de werkelijkheid echt in elkaar steekt.

zoeken in:
avatar van eRCee
2,5
Tegenvallend, zeker na het heerlijke Norllands aquavit. De bijbel van Doré is eigenlijk een zelfde soort nonsens verhaal over een of andere uithoek in Zweden, hoewel het thema veranderd is van religie in literatuur. Het verhaal over de analfabete protagonist die zijn leven wijdt aan de bijbel van Gustave Doré kon me echter nauwelijks boeien. Het ontbreekt aan bijzondere ontwikkelingen en ook de onderkoelde humor die Lindgrens oeuvre kenmerkt is veel minder prominent aanwezig. Wel leuk om een scene terug te zien die afkomstig is uit Hommelhoning en ook de vele bijbelse en literaire verwijzingen zijn best aardig. Om nog te zwijgen over hoe Lindgren en passant zijn eigen boeken laat verbranden. Maar ik verwacht toch wat meer van deze Zweedse auteur.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:19 uur

geplaatst: vandaag om 15:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.