menu

La Casa in Collina - Cesare Pavese (1947)

Alternatieve titel: Het Huis op de Heuvel

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Italiaans
Streek/Familie / Psychologisch

174 pagina's
Eerste druk: Einaudi, Turijn (Italië)

Corrado, een alleenstaande docent uit Turijn, ontvlucht het oorlogsgeweld door zich in een huis op een heuvel in de buurt van de stad te vestigen. Tijdens een avondwandeling ontmoet hij in een naburig huis een jeugdliefde, Cate. Hij vraagt zich af of het kind dat ze bij zich heeft zijn zoon is. Als de verzetsgroep waartoe Cate behoort door de Duitsers wordt opgepakt besluit Corrado onder te duiken in een priestercollege op het platteland. Tegen het einde van de oorlog gaat hij te voet naar de heuvels van zijn jeugd, in het besef een buitenstaander te zijn, nooit echt aan de oorlog en het leven deelgenomen te hebben.

zoeken in:
4,5
A la recherche du temps perdu?

avatar van Wickerman
4,0
Mooi verhaal van een door de bossen dolende leraar, op de vlucht voor het verleden en de oorlog. Hij lijkt onverschillig, maar als hij de juiste mensen tegen het lijf loopt, komen er barsten in zijn masker en harnas. Luchtig geschreven. Wat mij betreft het beste werk van Pavese dat ik toch nu toe heb gelezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:28 uur

geplaatst: vandaag om 07:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.