menu

Kaas & de Evolutietheorie - Bas Haring (2001)

mijn stem
3,75 (14)
14 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

159 pagina's
Eerste druk: Houtekiet, Antwerpen (België)

'Kaas & De Evolutietheorie' vertelt hoe de evolutietheorie van Charles Darwin een licht werpt op alledaagse en interessante vragen. Wat dacht je van 'Hoe kun je onsterfelijk worden?', 'Waarom krijgen we kinderen?', of 'Hoe is kaas uitgevonden?'

zoeken in:
4,0
Dit is een prima introductie in de evolutietheorie voor jong en oud. In deel 1 worden de mechanismen hierachter zeer eenvoudig en helder uitgelegd met tot de verbeelding sprekende metaforen. Deel 2 spitst zich op de implicaties van de evolutietheorie met betrekking tot onder andere de zin van evolutie, de rol van seks en de vorming van godsdienst en moraal.

Een aanrader voor eenieder die zonder veel moeite en op een leuke manier kennis wil opdoen van een van de vaakst gemisinterpreteerde wetenschappelijke principes.

avatar van Jord
4,0
Ja, erg leuk boekje.
Ik hoorde net op de radio trouwens dat Bas Haring 'optreedt' op Lowlands.

Jammer dat dit soort boeken nodig zijn. Er is zoveel interessante discussie binnen het kader van de evolutietheorie. Helaas zullen vele personen daar nooit aan toe komen.

avatar van Tejo
3,0
Ik vond het best een onderhoudend boekje. Grappig en toegankelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:27 uur

geplaatst: vandaag om 14:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.