menu

De Hondsdagen - Hugo Claus (1952)

mijn stem
3,28 (9)
9 stemmen

Nederlands
Romantiek

194 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Claus beoefent in zijn tweede roman een poëtische en plastische stijl. Anders dan in 'De Metsiers' speelt dit verhaal zich op meerdere vlakken tegelijkertijd af. De feiten van het verhaale wisselen af met onthutsende dromen of beklemmende herinneringen die dan weer een bijzonder licht werpen op de feiten - en die mengeling van droom en werkelijkheid, va bewustzijn en onbewustzijn, geeft aan het boek een surrealistisch motief. Het verhaal speelt zich af in een milieu van verlopen artiesten en prostituees. Claus beschrijft hun innerlijke leegheid en vermoeiende opgejaagdheid.

zoeken in:
Michael1992
Mijn eerste Claus en het is mij redelijk goed meegevallen.
Hoewel het in het begin even wennen was aan de soms verwarrende schrijfstijl zat ik er na een 30tal pagina's helemaal in.
De plot is niet geweldig of zelfs heel aanwezig maar de sfeer die geschept wordt en de broeierigheid die gepaard moet gaan met een titel als 'De hondsdagen' werkten voor mij wel. En dan vooral in combinatie met de typische vlaamse uitstraling die ik binnenkort misschien wel kenmerkend voor Claus zou mogen gaan noemen.

3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 11:00 uur

geplaatst: vandaag om 11:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.