menu

Evas Øye - Karin Fossum (1995)

Alternatieve titels: Eva's Oog | Konrad Sejer #1

mijn stem
3,78 (27)
27 stemmen

Noors (Bokmål)
Thriller

305 pagina's
Eerste druk: Cappelen, Oslo (Noorwegen)

Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen en het lichaam van een man in het water aantreffen, krijgt het leven van de alleenstaande moeder een tragische wending. Want alle sporen van deze moord en die op de prostituee Maja, enkele dagen eerder, leiden naar Eva. De manier waarop ze geprobeerd heeft haar geldzorgen te verlichten, dreigt haar leven te verwoesten.

zoeken in:
avatar van Boenga
5,0
Knap geschreven, leest heel snel, heel spannend, en onverwachte afloop. Absolute aanrader voor wie van thrillers houdt...!

Karin Fossum heeft met Eva's oog een zeer goed boek geschreven. Het verhaal dat ze geschreven heeft vind ik geweldig. In het begin denk ik 'waar ben ik nu aan begonnen', maar naarmate je verder leest gaat dit helemaal weg. Het verhaal krijgt zeer onverwachte wendingen waaraan je je niet verwacht tijdens het lezen. Het is een zeer aangrijpend verhaal waarin je je echt kan inleven. Het is een echte aanrader

4,5
in 1997 won Karin Fossum de prestigieuze Glasnykeln (Glazen sleutel) voor Se dag ikke tilbake (Kijk niet achterom) een boek die ik nog moet lezen. Eva's oog schreef ze in 1995, maar die is zo goed met een ijzersterke plot, dat ze de prijs ook wel in 1995 had mogen winnen. Het eerste boek met Konrad Sejer in de hoofdrol.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:00 uur

geplaatst: vandaag om 09:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.