menu

De Zomer van '45 - Carel Donck en Ella Weisbrod (1991)

mijn stem
4,17 (3)
3 stemmen

Nederlands
Sociaal

255 pagina's
Eerste druk: J.H. Kok, Kampen (Nederland)

Twee Nederlandse meisjes, Anna en Maria, worden ieder aan het eind van de oorlog verliefd op een Canadese soldaat en raken in verwachting. We volgen de zoektocht van beiden naar hun geliefde; later volgen we de zoektocht van Anna en Maria's kinderen op zoek naar hun vader.

zoeken in:
3,5
Het boek naar de serie van Donck, Willem Capteyn en Hugo Heinen. Zag pas na het lezen een stukje van de serie, die helaas wat traag en oubollig aandeed. Het boek daarentegen weet bij vlagen tot groots drama te komen. Niet beklijvend, wel ontroerend.

3,5*

5,0
Prachtig boek! Echt heel erg mooi, en erg aangrijpend. Als je geinteresseerd bent in de tweede wereldoorlog, danwel vanuit een menselijk perspectief, is dit een absolute aanrader.

Ook de film (serie) vond ik echt de moeite waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:17 uur

geplaatst: vandaag om 14:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.