menu

Boomerang - Tatiana de Rosnay (2009)

Alternatieve titel: Die Laatste Zomer

mijn stem
3,31 (27)
27 stemmen

Frans
Psychologisch

376 pagina's
Eerste druk: Héloïse d'Ormesson, Parijs (Frankrijk)

Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek. Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.

zoeken in:
avatar van spanje
2,5
Het boek is heel makkelijk en snel door te lezen.
Jammer dat het eerste deel niet boeiend doorleest.
Na de eerste helft werd het een beetje spannend en was ik zeer benieuwd wat er gebeurd was met hun moeder.

Sommige stukken waren grappig om te lezen en andere stukken met hoeveel pech hij op 1 dag had met de dood.

Nadat ik "haar naam was Sarah" had gelezen van deze schrijfster had ik meer verwacht van dit boek.

3,0
Ondanks het wat slome begin maakte de tweede helft een hoop goed. De relatie van Antoine met zijn dochter vind ik mooi beschreven.

3,5
Anders dan 'Haar naam was Sarah', maar ook zeker de moeite waard.

avatar van kjellee
2,5
Leest vlot, maar niet zo mooi als 'Haar naam was Sarah'. Goed als vakantielectuur.

avatar van JeffreyvdK
3,0
Dit boek is inmiddels alweer een tijd geleden, maar ik kan me heel goed herinneren dat er vanaf de tweede helft behoorlijk veel dood, verderf en verdriet langskwam. Daar houd ik altijd wel van. Vooral die situatie waarbij iemand voor de trein was gesprongen, vond ik tot de verbeelding sprekend.

Net wat beter dan een simpel tussendoortje.

3 *

avatar van Arkan
4,0
Ik hou van de schrijfstijl van Tatiana De Rosnay, vlot en spannend. Goed neergezette personages en steeds een levendige beschrijvingen van de omgeving.

Je mag dit verhaal zeker niet gaan vergelijken met "Haar naam was Sarah" want het zijn 2 totaal verschillende verhalen en vermits "Haar naam was Sarah" echt een super topper was gaat bij een vergelijking al snel ieder andere boek een stuk minder goed lijken.

Maar dat is niet zo, ook "Die laatste Zomer" is een fantastisch goed boek, een hedendaags verhaal, droevig en toch met de nodige humor.

Een prachtig boek met een mooie verhaallijn. Toine en Mélanie, beiden met hun eigen leven, die op zoek gaan naar de familiegeheimen, herinneringen over hun overleden moeder.
Een boek dat leest als een trein.

5,0
Het is heel lang geleden (als het al eens is voorgekomen) dat ik tot tranen toe geroerd was bij het lezen van een boek. Ik werd enorm gegrepen door het verhaal van de broer en zus (misschien omdat ik net zo oud ben als de hoofdpersoon en mijn zus net zo oud als Mèlanie?) die in het verleden van hun familie duiken.

Het boek is ongekend spannend, soms detective-achtig, met vele onverwachte wendingen. Ik kan me absoluut niet vinden in de hierboven te lezen beschrijvingen over een niet boeiend begin. Je valt namelijk middenin één van de vele heftige gebeurtenissen en daarna wordt op meesterlijke wijze de toch complexe situatie van de hoofdpersoon ontvouwen en verdiept.

5 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:24 uur

geplaatst: vandaag om 13:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.