menu

Vis - Anton Valens (2009)

mijn stem
3,25 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Humoristisch

144 pagina's
Eerste druk: Augustus, Amsterdam (Nederland)

Een jong, werkeloos kunstenaar, steun trekkend van de sociale dienst, wordt uitgenodigd een week mee te varen op een boomkorkotter die onder gezag staat van kapitein Warmgeffer. Aan boord treft hij Addie, bijgenaamd ‘Kratje’, een plompe jongen van zesentwintig met een snerpend stemgeluid, die tweehandig kan ‘strippen’ – vis schoonmaken – en beweert een gave te hebben; Martin, de zwijgzame motordrijver, die ‘als hij sprak, met veel warmte over zijn cockerspaniël sprak’; en Fred, de zoon van de kapitein, een gesjeesde student. Het avontuur lokt, zijn nieuwsgierigheid naar de zee en het vissersbestaan is groot. Maar in plaats van elkaar in de kombuis verhalen te vertellen over zeemeerminnen en eerste liefdes, heerst er oorlog aan boord.

zoeken in:
avatar van thomzi50
4,0
Aardig boekje, waarbij het ook wel begrijpelijk is waarom het over het algemeen zo lyrisch werd besproken: de personages zijn origineel, de setting verfrissend, het tempo prettig, de omvang overzichtelijk en de scènes soms sfeervol. Ook het taalgebruik is aardig, alhoewel mij soms net wat te archaïsch. Waarom dan slechts drie sterren? Ik bouwde met geen enkel karakter een band op, de ik-persoon begon me op den duur zelfs wat tegen staan. In het laatste hoofdstuk kon het me eigenlijk totaal gestolen wat er met wie gebeurde. Dat is geen goed teken. Hou het daarom bij een bescheiden 3*: een kundig boek dat me nergens weet te raken.

avatar van Abubakari
3,0
Op zich best een aardig boekje, maar ook weer niet heel bijzonder. Gelukkig dat het een dun boekje was, anders had ik het niet uitgelezen. Het Boek Ont is vele malen leuker.

UItgebreider: Boekrecensies: Dunne boekjes *** VIS – Anton Valens + The Commitments – Roddy Doyle + vakantieboeken 2014 | Abubakari de Vries' Blog - abubakaridevries.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 10:48 uur

geplaatst: vandaag om 10:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.