menu

Lang Niet Gek - Diane van Drie (2009)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Autobiografisch

182 pagina's
Eerste druk: Van Gennep, Amsterdam (Nederland)

Diane is 21 jaar en leidt ogenschijnlijk een perfect leven. Ze vliegt door haar opleiding, onderneemt van alles en heeft veel vrienden. Maar schijn bedriegt. Voor de buitenwereld weet ze al sinds jaar en dag verborgen te houden dat ze steeds ernstigere klachten van depressiviteit heeft. Soms voelt haar lichaam zo zwaar aan dat ze met moeite vooruitkomt. Op haar moeilijkste dagen kan ze alleen slapen. Aan het begin van de zomervakantie is ze zo wanhopig dat ze probeert of ze in staat is haar polsen door te snijden. Ze wordt met spoed opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, waar ze twee maanden zal verblijven. Diane geeft zich over aan de artsen en verplegers, maar hoopt dat de behandeling niet te lang zal duren. Haar studie mag er niet onder lijden! Ze schrikt van de mensen op de afdeling. Zij hoort toch niet bij die 'gekken'? Al snel ondervindt ze echter dat de patiënten begrip hebben voor haar problemen. Ze hoeft niet meer de schone schijn op te houden. Binnen- en buitenwereld groeien langzamerhand weer naar elkaar toe.

zoeken in:
avatar van prikadel
3,0
Mooi geschreven boek. Alleen jammer van de achterkant op het boek dat er een foto van de schrijfster op staat. Het leest vervelend als je niet je eigen fantasie personage kan bedenken.

Op zich leuk geschreven. Ik mis alleen wat diepgang in het boek. Het is maar een opname van 2 maanden maar soms worden er een aantal dagen overgeslagen. Ik vind het ook wat oppervlakkig allemaal en ik was er ook zo doorheen. Het mist ook detaillering, hoe gaat het allemaal in zijn werk op een psychiatrische afdeling, het leven in een groep,.etc. Het wordt allemaal in een sneltreinvaart voorgeschoteld. Ook mis ik aan het einde van het boek een stukje over het nu met haar gaat. Al met al een goede poging, maar het boek 'Paaz' van Myrthe van der Meer is een stuk beter en pakkender (zegt een ervaringsdeskundige met opnames in de GGZ)

Gast
geplaatst: vandaag om 11:27 uur

geplaatst: vandaag om 11:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.