menu

Mijn Leven met Tikker - Jan Siebelink (1999)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

207 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

In 'Mijn leven met Tikker' maakt de ik-figuur dagelijks lange boswandelingen met zijn hond. Hij praat met Tikker, hij observeert het beest en projecteert er zijn eigen angsten op. Samen leiden hond en baas een intiem, eenzaam bestaan. Ze worden ouder, gaan gelijk op met hun kwalen en klachten en het wordt voor allebei steeds moeilijker de dagelijkse routine vol te houden. Ook het kleine wereldje waarbinnen ze opereren, dreigt teloor te gaan omdat het dorp E. een hoge vlucht wil nemen en een obsessie ontwikkelt met afbraak en nieuwbouw.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
2,5
Ik vond het aan het irritante grenzen hoe pervers (op het erotische af) de liefde voor een hond wordt beschreven. De schitterende zinnen maken mij wel nieuwsgierig naar meer werk van Siebelink.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:25 uur

geplaatst: vandaag om 14:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.