menu

De Tour van '80 - Mart Smeets (2005)

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Nederlands
Sport

222 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Op 20 juli 1980 kuste minister-president Dries van Agt op de Champs Elysees Joop Zoetemelk op de wang. De Eeuwige Tweede had zojuist de Tour gewonnen. En het was toch al het jaar van de Nederlanders. Henny Kuiper werd tweede. En de Raleighploeg van Peter Post won tien etappes en twee ploegentijdritten. Hier is de Tour van '80 van start tot finish, met alle feiten en de mooiste verhalen van achter de schermen.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Bij tijd en wijlen best interessant. Smeets weet een aardig beeld te schetsen van die tour, met veel feitjes, anekdotes en de wielerverhalen. Wat het boek echter vooral interessant maakt komt niet per se door Smeets, maar door wat verteld wordt. Ik als persoon die wielrennen pas vanaf eind jaren 90 volg, ben totaal onbekend met het fenomeen van goede, neen, uitstekende Nederlandse wielrenners. En in die tour van 80 reden er vele rond, in alle soorten en klassen.
Het boekje leest pretiig weg, maar is nergens ontroerend of echt humoristisch. Wel leuk eens gelezen te hebben. Vooral informatief, als een prettig geschreven studieboek haast. Maar echt hoge cijfers geeft men in de regel daar niet voor. ook voor Smeets dus niet. Al raak ik wel benieuwd naar ander werk van hem.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:19 uur

geplaatst: vandaag om 17:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.