menu

De Geur van Regen - Lieneke Dijkzeul (2009)

Alternatieve titel: Inspecteur Paul Vegter #3

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Nederlands
Thriller

304 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Aan het einde van een zinderend hete zomerdag wordt een aanslag gepleegd op het leven van een jonge vrouw die zij ternauwernood overleeft. Een paar dagen later wordt in een kelderbox het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden. De slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar ze hebben één ding gemeen: hun rode haar. Is dit het begin van een reeks moorden?

zoeken in:
hinie
Gelezen. Maar ik snap de clou niet...

Waarom scalpeerde hij nu die meisjes?

Vlas
Ik weet het niet zeker (het is al weer een tijdje geleden), maar ik dacht dat hij van zijn vrouw af wilde door haar te vermoorden. Door eerst die twee andere (roodharige) vrouwen te vermoorden (of een poging tot) wilde hij de schijn creëren dat er een seriemoordenaar was die op roodharigen 'jaagt'. Zo zou niemand erop komen dat hij het was die zijn vrouw vermoord heeft. Dat scalperen was gewoon een extra hint naar het rode haar en de link dat er een seriemoordenaar achter zou zitten.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:03 uur

geplaatst: vandaag om 03:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.