menu

Titus - Karin Amatmoekrim (2009)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

232 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Titus verhaalt over een eenzame weduwnaar die het benauwde leven in Amsterdam ontvlucht om elders te zoeken wat hij heeft verloren. Zijn tocht voert hem dwars door Europa, om te eindigen in New York – het epicentrum van de chaos. In de drukte van de stad neemt Titus, zonder dat hij het zelf doorheeft, steeds meer afstand van de wereld. Uiteindelijk zijn voor hem de dagen even overzichtelijk als leeg. Dan, als zijn eenzaamheid een hoogtepunt heeft bereikt, staat de vrouw van zijn dromen plotseling voor de deur. En ze is tastbaarder dan ooit.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,0
Iets meer trefzeker proza dan het vorige boek dat ik van haar heb gelezen .Ze weet een beeld te schetsen van iemand die probeert te vluchten voor zijn eigen verdriet en dat doet door terloopse ontmoetingen aan te gaan met onbekende personen. Wel jammer dat er continu toespelingen zijn op de Surinaamse achtergrond van de hoofdpersoon en dat hij een gevoel van broederschap ervaart met Barack Obama, maar uiteindelijk voegt dit aspect weinig toe aan het verloop van de roman. Er zijn dus nog net iets teveel ideeën die onbevredigend worden uitgewerkt om van een echt goed boel te kunnen spreken.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:39 uur

geplaatst: vandaag om 13:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.