menu

Retro - Mart Smeets (2009)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Reis

207 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Mart Smeets reist veel over de wereld. Van Madison Square Garden naar toprestaurants in Baskenland, van de Atlanta Braves naar het kantoor van Lance Armstrong, van de najaarsklassieker in Lombardije naar het Thialf Stadion in Heerenveen. Op al die plekken is hij vaker geweest. In Moskou bijvoorbeeld trof hij tijdens de Olympische Spelen in 1980 een wantrouwende communistische stad, maar 25 jaar later is iedereen behulpzaam en bepalen Hummers het straatbeeld. Met zijn zoon keert Smeets terug naar Murfreesboro, voor een bezoek aan de studiegenoten en honkbalvrienden van toen. Vader en zoon genieten. De wereld verandert en Mart Smeets verandert mee. In "Retro" beschrijft hij het allemaal op aanstekelijke wijze.

zoeken in:
Jakkepoes
Terwijl ik dit schrijf ben ik op mijn vakantie adres in Thailand waar ik zojuist deze Smeets heb uitgelezen. Het geeft een goed tijdsbeeld van de veranderingen in Rusland sinds 1980. De verhalen met Tjerk, zijn zoon vond ik ook zeer de moeite waard.
Kortom weer een succesnummer voor mij.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:52 uur

geplaatst: vandaag om 17:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.