menu

The Amalgation Polka - Stephen Wright (2006)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Oorlog

323 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Hoofdpersoon Liberty Fish is een opmerkzame jongeman, die opgroeit tussen een moeder die ontsnapt is aan haar familie van slavenhouders en een vader met gepeperde meningen over de slavenhandel. Maar het verleden van moeders kant blijft terugkomen in de brieven die zij van haar ouders blijft ontvangen. Wanneer Liberty als soldaat zelf geconfronteerd wordt met de bloederige Amerikaanse burgeroorlog, besluit hij op onderzoek te gaan naar zijn familiegeschiedenis. Van welke mensen is zijn moeder ooit gevlucht en waarom is zij zich de rest van haar leven zo ongelukkig blijven voelen? De werkelijkheid blijkt pijnlijker dan hij had kunnen vermoeden. Het verhaal van Liberty Fish blijkt een metaforische tour door een tijdperk in de Amerikaanse geschiedenis waarin mensen ongelijk behandeld werden en er een bloederig conflict voor nodig was om dingen te veranderen.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Mooie breedsprakige zinnen in een sfeervolle mengeling van surrealisme en realisme. Helaas wist het mijn aandacht niet tot het einde toe vast te houden, en ik begon de laatste hoofdstukken met steeds minder interesse te lezen. Het helpt ook niet mee dat de wel erg pretentieuze onderlaag het afstandelijker maakt dan had gehoeven. Desalniettemin zal ik zeker een ander boek van Stephen Wright oppakken als het op mijn weg komt.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:56 uur

geplaatst: vandaag om 16:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.