menu

Shaman's Crossing - Robin Hobb (2005)

Alternatieve titel: Overgangsritueel

mijn stem
3,41 (17)
17 stemmen

Engels
Fantasy

400 pagina's
Eerste druk: Voyager, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Nevare is de tweede zoon van kolonel Burvelle, die zo'n voortreffelijk soldaat was dat hij in de adel is verheven. De tweede zoon van de edelman wordt krijger, zo staat in de Schrift, dus Nevare heeft geen andere keuze. De kolonel bereidt hem met zorg voor op zijn lotsbestemming, in de wildernis van hun afgelegen woongebied. Misschien gaat hij wel wat te ver als hij hem enkele weken toevertrouwt aan de zorg van de wrede, primitieve Vlakteman, Dewara, een oude vijand. Want Dewara laat hem kennis maken met de Boomvrouw en haar magie.

zoeken in:
1,5
Wat een verschrikkelijk langdradig boek is dit. Het duurde eeuwig voordat ik het uit had en ik kan me er nu niet eens meer iets van herinneren....Ik ben ook niet verder gegaan met het volgende deel. Jammer, maar had stukken boeiender en luchtiger gekund.

3,5
De start is inderdaad niet echt geweldig.
Toch genoeg reden om door de gaan naar deel 2. Is beter dan het eerste. (maar kan overigens niet tippen aan haar eerdere boeken)

avatar van Royy
3,5
Leuk boek maar niet haar beste.

3,0
Niet slecht, redelijk boeiend, maar Hobb heeft mooier geschreven.
Verhaal had wat mij betreft wel mogen eindigen na deel 1 overigens. De twee volgende delen trekken het geheel naar beneden.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:17 uur

geplaatst: vandaag om 01:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.