menu

Transformer: The Lou Reed Story - Victor Bockris (1994)

Alternatieve titels: Lou Reed: De Biografie | Lou Reed: The Biography

mijn stem
3,67 (6)
6 stemmen

Engels
Biografie

729 pagina's
Eerste druk: Hutchinson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Victor Bockris bespreekt in deze biografie niet alleen de artistieke verrichtingen van Lou Reed, maar belicht ook de minder prettige kanten van zijn persoonlijkheid. Reed komt over als een zeer egoïstisch, onaangenaam figuur en als zodanig volledig verantwoordelijk voor het mislukken van de hereniging van The Velvet Underground.

zoeken in:
avatar van devel-hunt
4,5
Een enorme naslagwerk, erg in details. Het schetst een beeld van een hele moeilijke man die constant in strijd was met zichzelf en met zijn omgeving. Het boek boeit en leest als een roman.
De oorspronkelijke versie kwam uit in 1994, na Reeds dood in 2013, heeft de schrijver er nog een stuk bijgeschreven wat een vreemde stijlbreuk oplevert.
Het verlengde deel van het boek heeft een hele andere toon en gaat vaak over de vrouw van Reed, Laurie Anderson.
Desalniettemin wel een erg goede biografie.

avatar van arnoldusk
3,5
Inderdaad zeer vlot geschreven en de dynamiek tussen vrouwen, bandleden, drugsdealers, platenmaatschappijen wordt helder geschetst.
Maar Reed is maar een getroubleerde vent geweest met een enorme destructiedrang. Bizar om te lezen hoe hij jarenlang twee a drie nachten niet sliep door zijn amfetamineverslaving. Kan zijn muzikale erfenis evenwel nog niet goed inschatten na dit vrij lyrische betoog, feit is dat door meerdere omstanders aan zijn zang en gitaarkwaliteiten werden getwijfeld. Dat kan ik niet meer niet horen ...

Gast
geplaatst: vandaag om 20:52 uur

geplaatst: vandaag om 20:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.