menu

The Antiquary - Walter Scott (1816)

Alternatieve titel: De Oudheidkenner

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

1056 pagina's
Eerste druk: Archibald Constable & Co, Edinburgh (Verenigd Koninkrijk)

Lovel en Oldbuck ontmoeten elkaar in een koets. Oldbuck is geïnteresseerd in antiquiteiten, en heeft een boek bij zich over Romeinse ruïnes. Lovel is geïnteresseerd in het boek, en dankzij hun gemeenschappelijke interesse sluiten de twee vriendschap. Oldbuck nodigt Lovel uit naar Monkbarns te komen, waar hij hem een stuk land laat zien dat hij gekocht heeft, en waar volgens hem een geschiedenis aan vast zit. Oldbuck introduceert Lovel bij zijn vriend Sir Arthur Wardour. Lovel ontmoet ook diens dochter Isabella, en de twee realiseren zich dat ze elkaar al eens eerder ontmoet hebben...

zoeken in:
avatar van heinonlein
4,0
Ik heb nog niet eerder 'n boek van Walter Scott gelezen met zóveel humor als The Antiquary! En dan allerlei types humor: botte humor, subtiele humor, droge humor... ik durf zelfs te wedden dat Scott ook een heleboel binnenpretjes in z'n verhaal heeft verwerkt die zijn lezers volkomen ontgaan! Vooral de oudheidkenner en de bedelaar converseren bijna alleen door geestige uitspraken en steken onder water.

Het verhaal is lekker luchtig en heeft genoeg onverwachte wendingen om het tot het einde spannend te houden.

Behalve het einde, die zie je al op twee-derde van het boek al aankomen, en dat is meteen het enige minpuntje wat ik op dit boek aan kan merken.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:22 uur

geplaatst: vandaag om 11:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.