menu

De Eerste Jaren - Doeschka Meijsing (2007)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

93 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

'De Eerste Jaren' volgt de jongen Gyges die als nakomertje wordt geboren in een katholiek Haarlems gezin. Het verhaal geeft een beeld van de jaren ’20 en ’30 waarin het gezin verhuist van de bleekvelden naar een nieuwbouwwijk en door de depressie met armoede te maken krijgt. Gyges is het lievelingetje van zijn moeder, net als van haar rijke zus, die de jongen graag bij zich heeft op Capri om haar gezelschap te houden tijdens zijn 12de zomer.

zoeken in:
avatar van Pythia
2,5
Ik vond het boek nogal on-af , het einde tamelijk abrupt en onduidelijk.
Totdat ik al googelend ontdekte dat het geschreven is ter ere van de tachtigste verjaardag van Mulisch. Het verhaal zou vóór een novelle van Mulisch, De Pupil, gesitueerd zijn. De Pupil wordt dan weer beschouwd als de sleutel tot het werk van Mulisch.
Best leesbaar, leuk voor Mulisch, vereist enige achtergrondkennis.

avatar van Pythia
2,5
Ik heb inmiddels De Pupil van Mulisch gelezen. Behalve de aanwezigheid van de Vesuvius en een pupil zie ik niet wat de bedoeling is van De Jonge Jaren van Meijsing.

avatar van Halley23
2,5
Halley23 (moderator)
Het boekje begint aardig maar halverwege zakt het verhaal in en het einde is heel erg afgeraffeld - onaf zoals Pythia zegt - alsof de schrijfster er snel een einde aan wil breien. Het geheel maakt me niet erg nieuwsgierig naar hoe het verder met Gyges gaat...

Gast
geplaatst: vandaag om 21:50 uur

geplaatst: vandaag om 21:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.