menu

Captains Courageous. A Story of the Grand Banks - Rudyard Kipling (1897)

Alternatieve titels: Kapitein Courageous | Jonge Avonturiers op Zee | Flinke Zeelui

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Engels
Avontuur

146 pagina's
Eerste druk: Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het rijke en verwende jongetje Harvey valt overboord van een trans-Atlantisch stoomschip. Harvey wordt gered door vissers en eist van de kapitein dat die hem onmiddellijk naar de dichtstbijgelegen haven brengt. De zeebonk, Disko Troop, heeft daar echter geen oren naar: Harvey zal minstens drie maanden aan boord van de vissersboot moeten blijven en bovendien voor de kost moeten werken. Tegen wil en dank berust de jongen in zijn lot en er volgt een periode van beproevingen en avonturen waarvan de hij veel opsteekt.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
Ik vroeg me eerst af waarom dit boek tot dusver slechts 1 stem had ontvangen maar begij het langzaamaan te snappen. De orginele (Engelse) versie is erg moeilijk te lezen omdat de meeste dialogen in een slang worden geschreven waardoor ik maar de helft snap. Ondanks dat het maar een 146 pagina's tellend boekje is weet ik niet of ik 'm uit krijg.

avatar van Halley23
3,5
Halley23 (moderator)
Ik heb het boek destijds in een Nederlandse vertaling gelezen (onderdeel van die mooie serie bibliotheek der zeven zeeën) en kan me herinneren dat het taaltje van de vissers redelijk te volgen was. Vertaler Theo Horsten zegt er dit van: "...een heel moeilijke vertaling. Geschreven in het dialect van de kabeljauwvissers op de Grand Banks. Daar kun je bezwaarlijk algemeen beschaafd Nederlands van maken, maar ook geen Katwijks of Schevenings. Uiteindelijk heb ik er iets van gemaakt wat daar ergens tussenin zit."

Gast
geplaatst: vandaag om 03:40 uur

geplaatst: vandaag om 03:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.