menu

De Moord Die Nooit Mag Verjaren en Andere Minireportages - Peter R. de Vries (2002)

mijn stem
2,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Waargebeurd

206 pagina's
Eerste druk: De Fontein, Baarn (Nederland)

Een bundeling van columns die misdaadjournalist Peter R. de Vries de afgelopen twee jaar in het weekblad 'Panorama' publiceerde. De Vries schrijft over zijn eerste moordzaak, over zijn contacten met criminelen en nabestaanden, zijn bemoeienissen met zaken als Nicky Verstappen, de Puttense moordzaak, de zaak Bolhaar, en Marianne Vaatstra, over klassenjustitie, tipgevers, blunders van de politie, machtsmisbruik etc.

zoeken in:
3,5
nuf
Leuk boek als je geinteresseerd bent in (misdaad)journalistiek. De Vries schrijft heel degelijke columns en heeft echt verstand van zaken als het gaat om bepaalde misdaden die hij onderzocht heeft. Maar we weten allemaal dat Peter een enorme ijdeltuit is en dat kan soms wel tot irritatie wekken in dit boek. Hij pronkt er constant mee dat hij 'misdaadjournalist' is. Echt te vaak komt het zinnetje voor: "Als misdaadjournalist ...." en "Na 23 jaar als misdaadjournalist te werken ben/heb ik natuurlijk...".

Lekkere doorlezer voor de liefhebber.

avatar van the Cheshire cat
1,5
Dit boekje van Peter R. de Vries maar weer eens (vluchtig) doorgelezen. Ik dacht dat ik het jaren geleden bij het oud papier had gedaan, maar tot mijn verbazing stond het nog in mijn kast. Peter is nogal vol van zichzelf. Wat mijn voorganger al aanstipte, het boek puilt uit van zinnetjes als: In mijn tv-uitzendingen... Al menigmaal heb ik verslag gedaan... In de loop der jaren heb ik honderden moordzaken onderzocht of belicht... Als ik eenmaal aan een zaak begin, laat ik 'm niet gauw meer los... Mijn tv-programma is weer begonnen... Pfff... het televisieseizoen 2000-2001 zit er weer op... Het is al meteen raak bij de eerste zin van het voorwoord: Hoewel ik voor de jongste generatie Nederlanders vooral tv-detective ben, beschouw ik mezelf toch in de eerste plaats als schrijver. De Vries is allerminst een detective natuurlijk; naar mijn weten is al die jaren nog nooit door hem een moord opgelost. Ja, onder de aandacht gebracht, maar dat is heel iets anders natuurlijk. Natalee Holloway vormt wellicht een kleine uitzondering hierop, maar in die zaak werd nooit een lijk gevonden en is de ware toedracht nog altijd heel onduidelijk. Sterker nog, De Vries zit er soms zelfs faliekant naast. Ik weet nog dat ze hem een keer naar zijn mening vroegen omtrent een moordzaak die toen in het nieuws was (weet alleen niet zeker of het nu Ina Post of Lucia de Berk betrof), en de Vries antwoordde toen zoiets als: 'Ik geloof dat ze schuldig is, want alles wijst in haar richting.'

Het leest nu bijna als een misdaadrubriek uit een of ander goedkoop sensatieblaadje.

avatar van Abubakari
De Friet?

avatar van the Cheshire cat
1,5
Nou, voor jou dan 'De Vries'.

avatar van Abubakari
Mij maakt het niet uit hoor, ben geen fan van de Vries ofzo. Maar ik vroeg me af waarom je hem telkens de Friet noemde.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:15 uur

geplaatst: vandaag om 07:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.