menu

Requiem voor een Pitbull - Joris van Casteren (2007)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Sociaal

264 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Op Katendrecht ontsnapt een levensgevaarlijke gifslang, of verzinnen de bewoners maar wat? In Boskoop zakt mevrouw Esseka voor de zevende maal voor haar rijexamen. Azra Akin uit Almelo wordt namens Turkije tot Miss World verkozen. In Friesland trouwt boer Wytze van der Zwaag met een illegale Nigeriaanse die het land uit moet. Aan het Henschotermeer betrapt een opsporingsambtenaar naar hartenlust homo’s op heterdaad. En: hoe Allah verscheen in het Bijbels Openlucht Museum.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Sfeervolle impressies van een Nederland vol onderbuikgevoelens in een door de overheid gereguleerd en gecontroleerd land. Joris van Casteren heeft een oog voor het vinden van kafkaëske verhaaltjes van mensen die in verzet zijn tegen grote maatschappelijke ontwikkelingen. Vrijwel altijd met een droogkomische ondertoon waarmee de absurditeit van alledag wordt benadrukt. Het titelverhaal 'Requiem voor een Pitbull' is absoluut mijn favoriet. Een volkse familie moet met lede ogen aanzien dat hun welopgevoede pitbull preventief geruimd wordt door strengere wetgeving rond het houden van bepaalde soorten. Het beschrijft haarscherp de gevoelens van onmacht en onbegrip naar een kille bureaucratische logica.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.