menu

Ongelukkig Verliefd - Imme Dros (1995)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Psychologisch

144 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Daan List komt van Texel. Hij heeft een groot deel van zijn jonge leven heen en weer gependeld tussen huis en school. Nu zet de boot hem voorgoed over naar het vasteland: hij begint een ander leven als student in Amsterdam. Hij laat zijn dorp achter, zijn thuis, en Reina, zijn grote liefde. Nou ja, ex-liefde. Gelukkig staat zijn vriend van altijd, Wubbe Witte (Roomse Wubbe) naast hem op de boot, hij studeert ook in Amsterdam. Toch valt de overgang niet mee, die is misschien wel groter dan Daan eigenlijk aankan. De stad en het studentenleven overdonderen hem en slepen hem mee in absurde complicaties. Katalysator daarbij is Daans nieuwe vriend, de excentrieke Icarus Bakker, branieschopper, durfal, de man die alles kan en alles heeft. Icarus neemt Daan onder zijn hoede zoals vroeger Wubbe Witte dat deed. Daan valt zelfs voor de ongenaakbare zus van Icarus, Liliane, die grote indruk op hem maakt.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Leuk boek.

Ted Kerkjes
Jezus, wat een duffe recensie! Ik ben het boek nou aan het herlezen en een betere recensie volgt.

Ted Kerkjes
Boeken van Imme Dros moet je eigenlijk minstens twee keer lezen voor je er iets zinnigs over kunt zeggen. Daar ben ik achter gekomen. Toen ik voor het eerst dit boek las, vond ik het mooi, maar ik kon niet precies aanduiden wat ik er zo mooi aan vond, maar toen ik, volgens mij ruim een jaar later, het boek herlas, las ik een prachtig verhaal over vriendschap en liefde. Bij de eerste leesbeurt vond ik bijvoorbeeld de brieven naar Reina, die je na bijna ieder hoofdstuk leest, niet zo mooi of veelzeggend, maar bij de tweede leesbeurt vond ik dat wel.
De trilogie over Daan List, waarvan ik nu de laatste twee boeken heb gelezen, vind ik tot nu toe prachtig. Je groeit met Daan List mee. Nu moet ik gauw het eerste boek "De zomer van dat jaar" eens lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.