menu

Deirdre en de Zonen van Usnach - A. Roland Holst (1920)

mijn stem
3,21 (7)
7 stemmen

Nederlands
Sprookje

70 pagina's
Eerste druk: Hijman, Stenfert Kroese & Van der Zande, Arnhem (Nederland)

Het verhaal is een hervertelling van een oude sage uit Ierland. Het vertelt over een jonge vrouw die voorbestemd is de bruid van de koning van Ulster te worden, maar die het land ontvlucht met de minnaar die ze zelf gekozen heeft. De jaloezie van de koning lokt verraad en wraak uit, wat leidt tot de noodlottige afloop die al bij Deirdres geboorte was voorspeld.

zoeken in:
avatar van slowgaze
3,0
Essentieel om het werk van Roland Holst te doorgronden, maar als je de achtergrondinformatie al hebt (een achtergrondinformatieboekje of zelfs al een leerboek en een leraar Nederlandsch kunnen al genoeg zijn). Enigzins Yeatsiaans in opzet, wellicht, die hele mythe die de man schept in zijn werk.
Maar je kunt beter 's mans poëzie lezen (ik reken hem zeker tot mijn favorieten/invloeden), dat werkelijk waar erg mooi is, maar als prozaschrijver vind ik Adriaan niet zo geslaagd.

avatar van apocrief
2,0
Ik vind zijn stijl hier nogal poëtisch, minder geschikt voor proza. Is Beowulf misschien een inspiratiebron qua stijl geweest voor Holst? Deirdre en de zonen van Usnach lijkt veel ouder te zijn als 1920. Eeuwen ouder.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:16 uur

geplaatst: vandaag om 02:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.