menu

De Mannentester - Heleen van Royen (2009)

mijn stem
2,96 (27)
27 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Detective

304 pagina's
Eerste druk: HvR, Amsterdam (Nederland)

Victoria is een 27-jarige femme fatale met een uniek beroep. Ze is mannentester. Ze laat zich inhuren door vrouwen om hun geliefde op de proef te stellen. De ongenaakbare Victoria kent geen scrupules, werkt professioneel en doelgericht. Ze reist van Sevilla naar Londen, van Milaan naar New York, waar ze even gemakkelijk van naam als van uiterlijk wisselt. Geen man is veilig voor haar. In haar gedrevenheid om ontrouw aan de kaak te stellen past ze duistere methodes toe...

zoeken in:
avatar van Nicolage Rico
Het uitlokken van de verleiding heb ik altijd een valse manier van betrappen gevonden.

Toch wel een leuk uitgangspunt.

avatar van Remco
3,5
En weer flikt Heleen het om een vermakelijk boek neer te zetten. Het idee van de mannentester is prima! En de manier van schrijven van Heleen spreekt me wel aan. Ik vind het jammer dat veel commentaren van haar vorige boeken hier zo negatief van toon zijn. Heel soms bekruipt me het gevoel dat de verhalenschrijfster wordt afgerekend op de schrijfster als persoon. Ik heb al haar boeken met veel plezier gelezen en juist haar humor en haar expliciete taalgebruik maken me aan het grinniken. Natuurlijk lees ook ik een van Royen niet om tot een hoger niveau te worden verheven maar ik geloof ook niet dat dat het doel van de schrijfster is. Vooralsnog ben ik van mening dat Heleen van Royen ons toch iedere keer weer weet te verrassen.
De gelukkige huisvrouw blijft echter haar beste boek tot nu toe!

avatar van AmazingPP
Op de dikste site van Nederland zijn ze totaal niet enthousiast over dit boek. Niet dat ik het ga lezen, hoor. Ik vind Heleen zo'n overdreven gemaakt wijf, maar het verbaasd me dat hij dan hier zo'n vier sterren gemiddeld staat. Op de dikste site krijgt ze net twee BOLletjes.

Het is natuurlijk maar gebaseerd op twee meningen, dat cijfer hier.

avatar van Wenniie
Ik heb het boek gekocht, het boek trok me meteen aan. Ik begin er vanavond nog in. Ben echter heel benieuwt!

hinie
Wat een hoge cijfers voor dit boek hier. Pfff...zonde van je tijd. De eerdere boeken van haar vond ik nog wel vermakelijk, maar hier kon ik niet echt mee ingaan. Het verhaal is saai en ongeloofwaardig. Gooi er een twist in en je denkt een leuk boek te gaan afleveren. Niets is minder waar. Gapend heb ik het boek toch maar uitgelezen, maar eigenlijk is het alleen goed voer voor de openhaard!
Ik had gehoord dat ze haar boeken het liefste s'nachts schrijft. Ze had beter kunnen gaan slapen..

avatar van FunkStar
Wat een ZIEK boek, haha! Vooral dat stukje over die banaan...

3,0
Ik had er meer van verwacht, het is ook weer niet echt een verhaal, ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen, maar er zit niet echt een plot in. Ik had het me heel anders voorgesteld, licht teleurstellend dus.

avatar van Donkerwoud
Zo Minicooper, bezig aan het gehele oeuvre van Heleen van Rooyen.

avatar van Wenniie
Ik wilde het boek zo graag.. alleen heb echt misschien 1 hoofdstuk gelezen en toen kon ik mezelf niet meer tot aanzetten verder te lezen.
Het boek staat inmiddels weer op mijn plank in de boekenkast.
ik weet niet of ik ooit nog zal proberen het boek te lezen, ik was meteen al zat van het boek.

Jammer hoor, dit heb ik nog nooit eerder gehad.

avatar van .Fee.
2,5
Totaal onrealistisch, toch gemiddeld leesvermaak.

avatar van Vonneke_Legrand
3,0
Het leest makkelijk weg, heerlijk voor op vakantie bijvoorbeeld.
De verhaallijn springt wel erg van de hak op de tak, maar ik houd wel van de humor waarmee ze schrijft. Dus geen hoogstaand literatuur, maar heerlijk voor tussendoor

Gast
geplaatst: vandaag om 20:56 uur

geplaatst: vandaag om 20:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.