menu

El Hombre Sentimental - Javier Marías (1986)

Alternatieve titel: Een Man van Gevoel

mijn stem
2,62 (4)
4 stemmen

Spaans
Romantiek

142 pagina's
Eerste druk: Anagrama, Barcelona (Spanje)

'El Hombre Sentimental' vertelt het verhaal van een operazanger die tijdens de repetities van zijn rol in Verdi's Otello in zijn Madrileense hotel in de ban raakt van de mysterieuze Natalia, echtgenote van een uitbuiterige bankier...

zoeken in:
avatar van mjk87
1,5
Totaal niet mijn boek. Wat me vooral tegenstaat zijn die ellenlange zinnen waarbij je aan het eind ook al weer afvraagt waarmee de zin begon. Uiteindelijk ben je bezig met zinnen lezen, niet met de inhoud. Iets dat bij Thomas Mann me ook weleens van leesplezier afhoudt, al vind ik daar de inhoud nog een pak boeiender. Marías zegt af en toe wel aardige dingen over het reizen, het ontdekken van steden, het alleen zijn, maar veel vaker is het een beetje gemijmer in de kantlijn. Ook de personages en hun handelen wisten me nergens echt te interesseren. Het laatste deel is ineens wat vlotter. Niet geheel toevallig worden de zinnen wat korter dan. Maar dat kan het boek niet meer redden. 1,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:43 uur

geplaatst: vandaag om 14:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.