menu

When the Lion Feeds - Wilbur Smith (1964)

Alternatieve titels: Het Goud van Natal | Courtney Series #1

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Engels
Thriller

459 pagina's
Eerste druk: Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Zuid-Afrika is aan het eind van de negentiende eeuw in de ban van het goud. Het schaarse en gewilde edelmetaal brengt talloze gelukszoekers op de been. Sean Courtney groeit samen met zijn tweelingbroer Garry op in Natal, op de enorme boerderij van hun ouders. Aangetrokken door de sterke verhalen sluit Sean zich aan bij een groep goudzoekers. Hij weet echter nog niet dat hij zich waagt in een wereld van gevaar, avontuur en moord.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
"When the lion feeds" is het eerste boek dat ik van Wilbur Smith las, en ik moet zeggen dat het me zodanig heeft kunnen bekoren dat ik straks een ander boek van deze schrijver ga lezen.

Het is een mooi en vlot geschreven boek over een leven dat kan boeien, goudkoorts, olifantenjachten, liefde en avontuur.

Het boek leest heel erg vlot en je hebt echt de neiging om te willen doorlezen om het verdere verloop van het verhaal te kennen.
Het einde van een boek is een mooie climax, waarna je met een zucht van voldoening het boek dichtslaat en alles even laat bezinken.

Genieten dus.

avatar van Slainte_Mhath
4,5
Het eerste boek van Wilbur Smith en de eerste in de befaamde Courtney-reeks. Het boek bevat kenmerken die in veel boeken van Smith terugkomen; een ruig/stoer hoofdpersonage, jagen, intriges, romantiek en de Afrikaanse wildernis.

De boeken zijn rauw en zelden clichématig. De intriges hebben ook diepgang en niemand wordt gespaard. Daarom vind ik qua avontuur Wilbur Smith een van de betere auteurs.
Helaas wel weinig waarderingen op BM.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:53 uur

geplaatst: vandaag om 02:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.