menu

The Foundation - Colin Andrews (1993)

Alternatieve titels: De Geselecteerden | The Select

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Griezel

384 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Quinn Cleary heeft altijd al doctor willen worden. Maar haar familie is arm, en dus is de enige manier om haar droom waar te maken, is het winnen van een plaats aan The Ingraham, een vergulde medische school die alleen de beste studenten accepteert, maar geen schoolgeld vraagt, en gesticht is door de machtige Kleederman Stichting...

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Opnieuw een sterke medische thriller waarbij F. Paul Wilson (Colin Andrews) veel nadruk legt op de opbouw van het verhaal. Geen razendsnelle pageturner met het ene na het andere cliché, maar een zorgvuldig gestructureerd verhaal met geloofwaardige karakters.

Geinig om erachter te komen dat de auteur duidelijk fan van Elvis Presley is; ik pikte zijn hint op. Vraag me af of iemand anders dit ook al is opgevallen: en een gegeven moment is Tim erachter gekomen dat ze worden afgeluisterd en hij probeer Quinn te waarschuwen. Hiervoor moet hij regelen dat twee medestudenten samen op één kamer terecht komen. De namen van die twee studenten? Scotty Moore en Bill Black. Oftewel: de gitarist en bassist van Elvis in de jaren 50. Hoe grappig ik het ook vond om dat te lezen; het haalde me ook een klein beetje uit het verhaal. Ik was volledig de wereld van The Ingraham gezogen en die kleine ode haalde me even uit mijn concentratie.

Uitstekend boek, prettige schrijfstijl, veel aandacht voor opbouw: 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 02:37 uur

geplaatst: vandaag om 02:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.