menu

Generation A - Douglas Coupland (2009)

Alternatieve titel: Generatie A

mijn stem
3,56 (8)
8 stemmen

Engels
Sociaal

256 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, New York (Verenigde Staten)

In de nabije toekomst zijn bijen uitgestorven, tot een keer dat vijf verschillende mensen, uit Iowa, Nieuw Zeeland, Parijs, Ontario en Sri Lanka, gestoken worden. Om te voorkomen dat ze de staat aanklagen worden ze afzonderlijk ondervraagd. Ze worden losgelaten als bekendheden, in een wereld die niet meer zonder internet kan, waar ze te maken krijgen met vreemde situaties. Een charismatische wetenschapper met dubieuze motieven, brengt ze bij elkaar op een afgelegen eiland. Hun ervaringen brengt hen samen op een manier die ze niet voor ogen hadden.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
3,0
Een nieuwe Coupland! Ik ben erg benieuwd hiernaar, ook al waren zijn laatste boeken niet zo geniaal als de eerste paar die hij heeft gepubliceerd, een boek van Coupland is altijd om van te genieten.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
Generatie X en Shampoo Planet vind ik nog zijn beste werken. Het is te vaak wat te zoet zeg maar.

Toch ben ik hier stiekem wel benieuwd naar.

avatar van Grovonion2
3,0
Heb 'm al een paar keer in de hand gehad, maar de prijs van 20 euro vind ik te hoog. Nog even wachten tot hij voor rond 10 euro te vinden is.

avatar van Grovonion2
3,0
en ik wacht nog steeds...

avatar van Grovonion2
3,0
en eindelijk gevonden, de paperback voor 10,5 euro, yesss

before silence
Begint goed, maar gaat naar het einde helemaal de mist in wat mij betreft. De verhaaltjes die de hoofdpersonnages elkaar vertellen zijn vaak te onnozel voor woorden, het verhaal zelf wordt te absurd. En verre van boeiend ... Coupland blijft een held, maar dit proza kan niet tippen aan eerder werk.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:24 uur

geplaatst: vandaag om 21:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.