menu

Schoon Schip - Gerry Sajet (1999)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Thriller

87 pagina's
Eerste druk: Ellessy Crime, Arnhem (Nederland)

Jaarlijks verdrinken er in Nederland 500 mensen. Een van hen is Stefan Donkers. Tijdens een zeiltocht samen met zijn vriend Rob Hamelink slaat hij overboord en verdrinkt. Het is een ongeluk of het moet om zelfmoord gaan, luidt de voorlopige conclusie van inspecteur Bonnema. Toch zet deze zijn onderzoek voort en rijzen er bij hem in de loop der tijd steeds meer twijfels. Rob Hamelink, die na zijn scheiding van de jonge actrice Karin alleen leeft, is volledig van slag door Stefans dood. Hij en Stefan waren ondanks het verschil in karakter en levenswandel al 25 jaar boezemvrienden. Samen met Stefans weduwe, de romanschrijfster Aafje en ook een jeugdvriendin van Rob, zoekt hij tevergeefs naar een bevredigende verklaring voor het drama dat zich heeft voltrokken. Tijdens hun regelmatige ontmoetingen nemen Rob en Aafje de draad van hun oude vriendschap weer op. Als Rob, om Aafje te helpen, net als vroeger een van haar manuscripten kritisch doorleest, leidt dit tot een verbijsterende onthulling.

zoeken in:
avatar van Insignificance
2,5
Weinig bijzonder. Met 4 (twee stelletjes) + 1 (een inspecteur) personages weet je wel zo ongeveer in welke richting je het moet zoeken en uit de karakterisering van de 4 kan je opmaken dat er sprake is van (mis)matches. Doe de wiskunde en, nou ja, voilà. Op zich nog niet zo'n probleem, ware het niet dat Rob een nogal saaie vogel is. Ik kon maar weinig met zijn houding en denkwereld. En die inspecteur? Bonnema heet-ie en hij schijnt vaker in Sajets verhalen op te duiken. Type oubollige speurneus. Niet bepaald een sprankelende kennismaking met deze schrijfster.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:58 uur

geplaatst: vandaag om 18:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.