menu

The Devils of D-Day - Graham Masterton (1978)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

180 pagina's
Eerste druk: Pinnacle, Londen (Verenigd Koninkrijk)

September 1944. De dorpelingen van Pont d'Ouilly huiveren nog steeds bij de herinnering aan die duivelse dag toen een speciale divisie Amerikaanse tanks een Duitse wapeneenheid vernietigden. Dertien tanks, allemaal zwart geverfd. Een vreemd gezicht, zelfs in oorlogstijd. Een van de voertuigen kreeg een gebroken rupsband en stopte, de dodelijke missie was voltooid. Om een of andere duistere reden verzegelden de geallieerden het luik, en lieten de tank aan de kant van de weg staan. Dertig jaar lang heeft het daar gestaan, roestend, een grimmige herinnering aan een bijna vergeten strijd. Sommige mensen zeggen dat de tank vervloekt was. Hebben ze niet die griezelige stemmen en dat wilde gelach gehoord uit het binnenste? En was die oude vrouw niet precies dertien dagen nadat ze geprobeerd had de zogenaamde demonen te bezweren gestorven? Zit er werkelijk een bovennatuurlijke kracht binnen? Iets zo onaards en sinister dat niemand in de buurt durft te komen?

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
Heerlijke pulp die van begin tot eind weet te boeien. Als het film was geweest, was het pure trash; I love it.

Masterton schrijft in het begin van het boek dat wij als lezer zelf moeten bepalen of dit echt gebeurd is of niet. De Britse regering ontkent, maar wellicht zijn er bewijzen genoeg dat dit echt is....

De man neemt zichzelf niet al te serieus en dat maakt dit soort verhalen dan ook zo prettig. Het is luchtig, maar goed geschreven. Er zit een razend tempo op en de humor komt ook goed uit de verf.

Ik houd van dit soort werkjes op zijn tijd. 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:07 uur

geplaatst: vandaag om 12:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.