menu

Erken Mij - Esther Verhoef (2009)

mijn stem
2,39 (50)
50 stemmen

Nederlands
Thriller

91 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Daphne de Jong, een vrijgezelle vrouw van 28, is een halfjaar in therapie geweest bij de veertien jaar oudere psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt lukt het Etienne niet om afscheid nemen van zijn cliënte. Hij nodigt haar uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de wankele idylle wordt al op hun eerste avond ruw verstoord. Uitgegeven ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2009.

zoeken in:
avatar van Wenniie
De eerste die een reactie plaats bij dit boekje. Het boekje kreeg je kado bij aankoop van 12,50 ofzoiets.

Het verwonderd mij wel dat er niet nog meer mensen een reactie hebben geplaatst.

Ondanks dat het een heel dun klein boekje was vond ik de bootschap heel duidelijk. De boodschap was dat je als vrouw voor jezelf moet opkomen. het gaat over machtsverschil tussen de man en de vrouw. Het einde vond ik super.
Ik vind Esther verhoef een super schrijfster maar had liever gezien dat ze een nieuw 'echt' boek had geschreven. Ik kan niet wachten tot er weer een boek van haar uitkomt.

ik moet nog close-up lezen.

dit boekje geen ik een 3,5.
ondanks dat het een klein verhaal is, is het boekje erg krachtig.

avatar van Fianosther
2,0
Het boek leest heel makkelijk weg, ik heb het dan ook in 1 ruk uitgelezen. Maar ik vind het geen goed boek en wel om de volgende redenen:

Ten eerste wordt al vrij snel duidelijk waar het verhaal naar toegaat, dat vind ik jammer want er blijven vervolgens maar weinig bladzijden over die het verhaal interessant kunnen maken.
Ten tweede zijn de karakters behoorlijk vlak. Ik begrijp dat het moeilijk is om in 100 bladzijden voldoende diepgang mee te geven maar er zijn genoeg schrijvers die het wel kunnen.
Ten derde, vind ik het jammer dat zo geforceerd gebruik wordt gemaakt van dingen die vandaag de dag 'hip' zijn (Het gebruik van een site van Hyves komt bijvoorbeeld heel even aan bod). Het lijkt bijna wel of de schrijfster even wil laten zien dat ze zich wel degelijk bewust is van dit soort hippe nieuwe dingen. Dat had van mij niet gehoeven, het komt geforceerd over.

3,5
Fianosther schreef:
Ten derde, vind ik het jammer dat zo geforceerd gebruik wordt gemaakt van dingen die vandaag de dag 'hip' zijn (Het gebruik van een site van Hyves komt bijvoorbeeld heel even aan bod). Het lijkt bijna wel of de schrijfster even wil laten zien dat ze zich wel degelijk bewust is van dit soort hippe nieuwe dingen. Dat had van mij niet gehoeven, het komt geforceerd over.
Het lijkt me toch dat voor een hoofdpersoon die in de datingscene zit en er 'los-vast'-contacten op na houdt het toch logisch is om iets als Hyves te gebruiken om contact te onderhouden met de mensen die ze hiervan kent. Wat daar overdreven hip aan is, ontgaat me volledig.

Ik vind het boek inderdaad lekker weglezen, aardig geschreven en een interessant verhaaltje. Voor een pagina of 90 verwacht ik ook niet meer.

avatar van eRCee
1,5
Vond het vooral een scoringsbelust boekje. Wat erotiek, wat feminisme, wat cliche's (verkrachters stinken, uit een oogopslag kan je alle mogelijke gemoedstoestanden afleiden), een beetje spanning. De afsluiting met dat krantenberichtje is zelfs walgelijk. Nee, erg verheffend is de Nederlandse misdaadliteratuur niet.

3,5
Dit lijkt mij nou niet direct het boek om de Nederlandse misdaadliteratuur op te beoordelen.

avatar van Slainte_Mhath
2,5
Verhaal heeft amper kop of staart, maar leest lekker weg.

Ga er geen onvoldoende voor geven want slecht vond ik hem niet.
Best redelijk eigenlijk.

2,5
Erg matig verhaal. De hoofdpersoon is zogenaamd ongelooflijk op Eteinne gesteld terwijl de twijfels al zeer vroeg in het boek toeslaan. Dit maakt het boekje voorspelbaar. De vermelding van "Hyves" stoort me niet, al lijkt mij de woordkeuze "Internet" beter met oog op toekomstige lezers.

3,5
Aardig boekje. Leest makkelijk weg met genoeg spanning. Leuke kennismaking met haar werk, ik moet maar eens een dikker boek van haar proberen.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:32 uur

geplaatst: vandaag om 23:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.