menu

Reünie in Rome - Iris Boter (2009)

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Nederlands
Sociaal

340 pagina's
Eerste druk: VCL, Kampen (Nederland)

Donna van Dalen groeit op in de Italiaanse hoofdstad Rome, maar als haar ouders besluiten terug te gaan naar Nederland moet ze mee. Sinds die tijd droomt Donna ervan om terug te gaan naar het land waar ze zich werkelijk thuisvoelt; het land van de espresso"s, make–up en dure kleren. Tot die tijd werkt ze bij een televisiezender, doodt ze haar tijd met haar knuffelbeercollega Bart en woont ze in een flatje in Amsterdam–Noord. Als er op een dag een uitnodiging voor een reünie van haar middelbare school op de mat valt, is Donna door het dolle heen. Eindelijk kan ze terug – terug naar haar goede vriendin Alyssa, terug naar Rome en ook: terug naar haar oude docent wiskunde. Die vond ze als jong meisje al zo interessant, dat ze zelfs haar kat naar hem heeft genoemd. Terug in Rome voelt Donna zich als een vis in het water. Ze geniet van de zon, de wijn en de flirtende mannen. Dit is pas leven! Maar juist als ze zich afvraagt hoe ze het beste haar meubels kan laten verschepen, komt ze erachter dat niet alles is wat het lijkt. En dat je soms naar de andere kant van de wereld moet, om te ontdekken wat je thuis hebt!

zoeken in:
5,0
Reünie in Rome gaat over Donna van Dalen die zich als een echte Italiaanse voelt. Ze heeft jaren met haar ouders in Rome gewoond en heeft daar ook de middelbare school afgemaakt. Toen haar vader weer in Nederland werk vond, verhuisden ze terug naar Nederland, wat voor Donna vreselijk was. Maar in Nederland verhuisde ze naar Amsterdam en vond daar een prima baan bij de televisie met een geweldig leuke collega Bart. Wanneer Donna een uitnodiging krijgt voor een reünie op de middelbare school, is ze direct om. Als een echte Italiaanse zal ze daar verschijnen. Er wordt dus fanatiek getraind, gelijnd, nieuwe outfits en vooral hoge hakken geshopt zodat ze die geweldige wiskundeleraar van vroeger eens kan laten zien wat er van haar geworden is. Haar maatje Bart wordt in deze periode vreselijk verwaarloosd, terwijl hij alles voor haar doet. Pas in Italië komt ze erachter dat niet alles is wat het lijkt en ze thuis iemand vreselijk mist. Reünie in Rome is voor Iris Boter haar eerste chicklit. Voorheen heeft ze vooral kinderboeken geschreven en dat merk je goed. Haar schrijfstijl doet zeer jeugdig aan en soms vond ik het iets te kinderlijk. Neemt niet weg dat het boek lekker en vlot leest en perfect in het rijtje van de Zomer en Keunings past. Het is weer een heerlijk strandboek dat je in een dagje wegleest.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:12 uur

geplaatst: vandaag om 10:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.