menu

Sisyphus' Bakens: Vloekschrift - Jeroen Brouwers (2009)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Autobiografisch

173 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

Is de Prijs der Nederlandse Letteren van de Nederlandse Taalunie werkelijk de meest prestigieuze onderscheiding in het Nederlands taalgebied? Jeroen Brouwers, die deze prijs in 2007 te beurt viel, toont aan van niet. Het aan deze zogenaamde 'Nobelprijs der Lage Landen' verbonden geldbedrag van 16.000 euro blijft ver achter bij dat van andere Nederlandse en Vlaamse prijzen. Brouwers weigerde de prijs en legt in dit 'vloekschrift' uit waarom.

zoeken in:
avatar van thomzi50
3,5
Hier ben ik erg benieuwd naar, veel over gehoord.

avatar van thomzi50
3,5
Ik ken geen werk van Brouwers en kan dus niet beoordelen of de hoge pet die hij van zichzelf op heeft terecht is. Wel weet ik dat me er in dit vloekschrift een beetje aan ergerde: vaak was de zelfverheerlijking amper nodig, en hij leek wel erg in zijn sas met zichzelf. Verder een soms humoristisch, altijd doordacht en inhoudelijk boeiend vloekschrift dat bovendien een overtuigende indruk achterlaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:11 uur

geplaatst: vandaag om 11:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.