menu

The Storm of the Century - Stephen King (1999)

Alternatieve titel: De Storm van de Eeuw

mijn stem
3,74 (23)
23 stemmen

Engels
Griezel

377 pagina's
Eerste druk: Pocket Books, New York (Verenigde Staten)

Ze noemen het de Storm van de Eeuw, en hij komt genadeloos opzetten. De bewoners van Little Tall Island hebben hun portie woeste noordoostenwinden meegemaakt, maar deze storm is anders. Niet alleen komt hij op snelheid met een woeste windkracht maar ook met iets anders, iets ergers, iets vreselijks. Martha, een van de oudste eilandbewoners wordt op een vreselijke manier om het leven gebracht. Andre Linoge, verantwoordelijk voor de moord zit rustig in de stoel te wachten terwijl haar bloed opdroogt.

zoeken in:
Het boek dat ik hiervan heb ik niet zozeer een verhaal maar het script van de film.
Is hier een "leesboek" versie van???

avatar van DMF
DMF
Thorak schreef:
Het boek dat ik hiervan heb ik niet zozeer een verhaal maar het script van de film.
Is hier een "leesboek" versie van???


Nee. Dit boek is geschreven voor een verfilming en is dus inderdaad een script. In een andere vorm is-ie niet uitgegeven.

avatar van Bassievrucht
Bestond het verhaal nog niet voor de film in beeld kwam? Of waar komt het boek/verhaal oorspronkelijk vandaan?

avatar van DMF
DMF
Bassievrucht schreef:
Bestond het verhaal nog niet voor de film in beeld kwam? Of waar komt het boek/verhaal oorspronkelijk vandaan?


King geeft in het voorwoord aan dat hij sowieso eens een eigen scenario wilde schrijven, of het scenario nou wel of niet verfilmd zou worden. Wanneer dat niet het geval zou zijn, zou hij het gewoon als 'boek' (scriptvorm met cover eigenlijk) uitgeven. Uiteindelijk is het script dus uitgebracht en (naar het schijnt, ik heb de film niet zelf gezien) goed verfilmd.

avatar van Dee-e
5,0
Ik heb dit boek net uit en ik moet dit verhaal toch echt even laten bezinken. Wat was ik ontroerd op het einde. Natuurlijk zag ik al aankomen dat uiteindelijk het kind van Molly en Mike door Linoge meegenomen zou worden, maar toch... Het deed zoveel met me. De tranen staan nog in mijn ogen. Eng vond ik het verhaal overigens niet, eerder bijzonder. Het was anders dan anders. Het lezen van een filmscript vond ik niet vervelend, al merkte ik wel dat ik er op een gegeven moment mee klaar was. Ik keek dus wel uit naar een 'normaal' verhaal.

avatar van Jester
3,5
Gemengde gevoelens. Het verhaal is best de moeite waard, maar de vorm waarin King het meende te moeten gieten deed wel het een en ander af aan het plezier waarmee ik het boek las. Zonde wat mij betreft.

avatar van Dr Channard
4,5
In het begin was het wel even wennen aangezien het verhaal in een soort van script was geschreven die dan uiteindelijk werd gebruikt voor de gelijknamige film. Maar eenmaal je het gewoon bent is dit een verhaal van jewelste. Het sterkste is dat deze roman altijd bezig blijft. De onderhuidse spanning is steeds aanwezig en dat komt niet door de storm , maar door de slechterik in het verhaal. Linoge is een echte freak en doet kort in het verhaal al zijn intrede. Daarna blijft hij gewoon in het verhaal en zet hij de personages tegen elkaar op en doet huiveringwekkende dingen met ze. Dit vind ik een geslaagde opzet en deed me wat denken aan 'De Noodzaak', waar er ook telkens iets gebeurde.

Het enige kleine minpuntje dat ik kan bedenken is misschien omdat het verhaal in scriptvorm geschreven is, je weinig feeling hebt met de personages en het meer van dialogen moet komen (gevoelens van de personages is minder dan een gewone geschreven roman). Zo schrijft King over een kleine samenleving, benoemd hij personages, maar doet hij er verder niets mee.

Maar ondanks dit , is Storm Van De Eeuw echt een pageturner, die elke pagina blijft boeien. Dat alleen al is 4,5* waard.

4,5
Prachtig verhaal, waar ook een uitstekende verfilming van is gemaakt. Wat een geweldig eng karakter die Linoge !!

WoutertjeWijze1986
Wat een perfect boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:50 uur

geplaatst: vandaag om 18:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.