menu

Ferdinand Huyck - Jacob van Lennep (1840)

Alternatieve titels: De Lotgevallen van Ferdinand Huyck | De Avonturen van Ferdinand Huyck

mijn stem
3,90 (5)
5 stemmen

Nederlands
Historisch

462 pagina's
Eerste druk: Meijer Warnars, Amsterdam (Nederland)

De roman speelt zich af in het begin van de achttiende eeuw. Ferdinand Huyck is een jongen van een jaar of achttien, die terugkomt in Holland van een Italiaanse reis. Bijna thuis ontmoet hij baron Van Lintz – alias ‘de Vliesridder’ - die door de politie wordt gezocht. Terecht of onterecht? Ferdinand weet het niet, maar hij zal de sympathieke ridder proberen te helpen, wat hem zelf in problemen brengt. Tegelijkertijd maakt Ferdinand kennis met het mooie meisje Henriëtte (Jetje) Blaek, op wie hij verliefd wordt. Helaas vindt haar oom, die voor haar zorgt, dat zij moet trouwen met zijn zoon Lodewijk.

zoeken in:
4,5
Heerlijk boek, hoewel het in het begin wat langzaam op gang komt. Erg amusant geschreven met humor en zelfspot, en prachtige opbouw naar een climax waarin alle figuren uit het boek samenkomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:35 uur

geplaatst: vandaag om 11:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.