menu

Plat du Jour: Berichten uit Frankrijk - Martin Bril (2007)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Reis

142 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Sinds enkele jaren heeft Martin Bril een huis in Frankrijk. Soms komt hij er maanden achtereen niet, maar soms mist hij het ineens, en dan zou hij er willen zijn, op het land, tussen de heuvels. Hout zagen. Vuur stoken. Met weemoed schrijft hij over het Franse dorpscafé, met zijn bar van formica en schrootjes en de grote klok van Cinzano die altijd stilstaat; de 86-jarige buurman, die zijn hele leven op dezelfde heuvel heeft gewoond; of het wekelijkse bezoek aan de hypermarché, altijd een leuk uitje. Met overgave schrijft hij over de boer die iedere huiseigenaar er bij zijn huis bij krijgt; Catherine Laborde, de hese, sexy weervrouw van de Franse televisie; of het geknetter van een motorzaag, de muziek van het Franse platteland. Maar ook Parijs, een stad die hij kent als zijn broekzak, Corsica en de Côte d'Azur komen in dit boek uitgebreid voor. Want Frankrijk is voor Bril inmiddels veel groter dan het eigen erf.

zoeken in:
avatar van CharlesDickens
3,5
Een erg mooi, en bescheiden bundeltje van de net gestorven Martin Bril. Een boekje wat je een twee uur uit hebt, maar wat zeker de moeite waard is. Vooral als je in de tuin zit tegenover JOUW franse huisje!

avatar van Jasper
Heet dit boekje in de nieuwe druk niet 'Tout va bien'?

avatar van Dimara
Jasper schreef:
Heet dit boekje in de nieuwe druk niet 'Tout va bien'?

Nee, Tout va Bien en Plat du Jour zijn twee verschillende boeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:32 uur

geplaatst: vandaag om 19:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.