menu

Still Alice - Lisa Genova (2007)

Alternatieve titel: Ik Mis Mezelf

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Engels
Sociaal

292 pagina's
Eerste druk: iUniverse, Bloomington (Verenigde Staten)

Alice is vijftig, leidt een druk leven en haalt veel voldoening uit haar wetenschappelijke carrière. Totdat de gaten in haar geheugen niet langer afgedaan kunnen worden als symptomen van de overgang. Uiteindelijk moet ze de diagnose vroege alzheimer onder ogen zien. Geen medicijn of behandeling kan haar redden. Ze verliest haar wetenschappelijke carrière, terwijl ze haar gevoel van eigenwaarde en identiteit juist altijd aan haar werk ontleende. Maar wie is de Alice die er dan overblijft?

zoeken in:

avatar van mjk87
Gone Girl en Wild waren anders beter.

avatar van eRCee
Van geen van de drie titels die je noemt heb ik het boek gelezen, maar wat Still Alice betreft: niet alleen vind ik de film op zich al beter dan Gone Girl, het is ook nog eens een knappe boekverfilming, omdat het erin slaagt je mee te nemen in hoe Alice haar ziekte beleeft. Juist dat perspectief vanuit het personage is in film lastig na te bootsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:48 uur

geplaatst: vandaag om 12:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.