menu

Wetland - Jacob Vis (1998)

Alternatieve titel: Veenlijk

mijn stem
2,90 (5)
5 stemmen

Nederlands
Detective

273 pagina's
Eerste druk: Ellessy Crime, Arnhem (Nederland)

Ten noorden van IJsselmonde ligt een wetland: een moerasgebied met bossen, weilanden en rietvelden. Ooit was dit het domein van de inwoners van Kerkdorp, die volstrekt afgezonderd van de wereld een vrij bestaan leidden. Toen de rietteelt niet meer rendeerde, verkochten de riettelers hun land aan de Stichting Wetland, een particuliere club natuurbeschermers. Maar het ging niet van harte en vooral Arthur Romkes en zijn zonen leven op voet van oorlog met de nieuwe "heersers-. De strijd tussen riettelers en natuurbeschermers gaat voorbij aan de forensen, die er een venershuis kochten. Tot een van hen, advocaat Maurits Weiland, op een morgen een otter ziet, een sensationele vondst die wetland De Kragge een ereplaats zal geven tussen de Europese wetlands en een einde zal maken aan de conflicten. Als hij zijn vondst wil melden aan de reservaatbeheerder doet hij een gruwelijke ontdekking ... waardoor hij geconfronteerd wordt met de onzachtzinnige methodes van inspecteur Ben van Arkel.

zoeken in:
avatar van Halley23
2,5
Halley23 (moderator)
''Veenlijk'' is niet bij Vis' gebruikelijke uitgever Ellessy Crime verschenen, maar bij Just Publishers. 'De uitgeverij wil Vis' backlist opnieuw uitbrengen', aldus de auteur en oud-natuurbeheerder Jacob Vis. Het boek verscheen destijds als ''Wetland'' en werd in 1999 genomineerd voor de Gouden Strop. Het is een proef. Als het loopt, volgen er meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:59 uur

geplaatst: vandaag om 20:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.