menu

The Golden Fool - Robin Hobb (2002)

Alternatieve titel: De Gouden Nar

mijn stem
4,18 (34)
34 stemmen

Engels
Fantasy

600 pagina's
Eerste druk: Voyager, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Net als vijftien jaar eerder heeft Fitz een hoge prijs betaald voor zijn dienstbaarheid aan het koninkrijk. Fitz treedt in dienst van de Nar, die zich voordoet als een belangrijk edelman uit Jamila, en neemt tegelijkertijd zijn oude baantje als spion aan het hof weer op. Dan arriveert er een delegatie van de Buiteneilanden, waaronder ook de jonge Elliania, de toekomstige bruid van Prins Plicht. Als daarna ook - en geheel onverwacht - een groep handelaren uit het verre Jamila op de Hertenhorst verschijnt, worden Fitz' vaardigheden weer danig op de proef gesteld.

zoeken in:
3,0
Dit boek was al weer beter dan Fool's Errand, maar nog steeds niet fantastisch goed. Een paar conflicten deden me nogal kinderachtig en out of character aan.

3*

avatar van Suleika1
5,0
Hoe meer ik lees van de boeken van The Realm of the Elderlings, hoe leuker ik ze vind en hoe meer ik in deze wereld wil blijven en van de karakters ga houden. Dus wat mij betreft zeker wel fantastisch goed!

avatar van centurion81
3,5
Ik ben nu op ongeveer tweederde maar valt me wel erg op dat bijna alles zich in de Hertenhorst afspeelt dit boek, dat maakt het weinig avontuurlijk allemaal. Blijft leuk om te lezen overigens!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:54 uur

geplaatst: vandaag om 14:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.