menu

Boy 7 - Mirjam Mous (2009)

mijn stem
3,84 (29)
29 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Thriller

288 pagina's
Eerste druk: Unieboek, Houten (Nederland)

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: "Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie." En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

zoeken in:
4,0
Sam Waters is een doodgewone jongen die toevallig heel goed met computers kan werken. Een beetje té goed blijkbaar, want de misdadige organisatie CooperationX recruteert hem op hardhandige wijze. Later komt Sam - alias Boy 7 - tot de ontdekking dat er vreemde dingen gebeuren. Zo krijgen de andere jongens uit z'n groep één voor één een RFID-chip ingeplant die hen volledig willoos maakt, iets waarvan Cooperation X gretig gebruik maakt...

Zelf heb ik het boek in één ruk uitgelezen, het verhaal had me volledig meegesleept! Dit boek is dan ook een echte aanrader voor jongeren (en volwassenen) die houden van suspense, wat actie en science-fiction.

Nu ja, een beetje science-fiction eigenlijk, want naar het schijnt wordt de RFID-chip tegenwoordig al door heel wat bibliotheken gebruikt om hun boeken en cd's te labelen zodat die makkelijker terug te vinden zijn ... Hopelijk is dit ook geen uitvinding van CooperationX.

5,0
Ik ben er nu mee bezig... en het is net zo geweldig als Gone!

Ik heb hem bijna uit, en binnenkort ga ik de hongerspelen lezen!

4,5
Mooi Jeugdboek..

3,5
Spannende young-adult thriller die je meeneemt op een spannende reis om het geheugen van de hoofdpersoon terug te krijgen. Hoe is hij zijn geheugen kwijtgeraakt, waar komt hij vandaan, waarom ligt die in een veld, wie is hij? Allemaal vragen waarop een schokkend antwoord te vinden is. Een antwoord die je ook zeer zeker niet verwacht en alleen nog maar meer vragen oproept. Meeslepend geschreven, boeiend verhaal en makkelijk te volgen. Goed boek, zeker ook voor volwassenen.

Ted Kerkjes
Ik vind de ''kloe'' wel leuk; dat Lara ook een chip had.
Ik denk eerlijk gezegd dat het boek niet spannend of leuk is voor volwassenen.

4,0
Leuk boek, ook voor volwassenen. Leest lekker gemakkelijk weg en ideaal voor "even" lezen.

Zeer vermakelijk tussendoortje met een zeer vlotte schrijfstijl die perfect past in dit verhaal. Goede opbouw. Wat ik ook goed vond is dat alle personages werden betrokken in het verhaal, niemand was overbodig met andere woorden. Met de schrijfstijl beschrijft de auteur ook niet te veel de personages, wat goed is. Niet te veel details vond ik wel goed. Ze kan ook goed de ruimte gebruiken en beschrijven. Er mocht wel wat meer pit in het verhaal verschijnen door bijvoorbeeld scheldwoorden te gebruiken maar dit is niet noodzakelijk natuurlijk. De auteur kon dan wel weer heel goed de spanning opbouwen in het verhaal.
Het leukste aan dit boek vond ik dat het in twee verschillende tijden werd afgespeeld. Met de twee verschillende lettertypes was dit ook wel zeer duidelijk. Iets wat tegenviel was dat het bij sommige delen niet zo boeiend was omdat het zo realistisch is. Wat dan wel weer leuk was dat het soms niet realistisch is bijvoorbeeld dat de kinderen een chip in hun hoofd hebben en zo kunnen bestuurd worden, zo loopt het zogezegd voor op de wetenschap van nu. Het meeleven met het hoofdpersonage viel soms wel uit de mand, bijvoorbeeld als hij zich ellendig of triest voelt. Het meeleven ging wel veel beter wanneer het personage bij zijn vrienden is en wanneer hij bijvoorbeeld probeert te ontsnappen uit het project.
Over het algemeen een heel goed boek, een echte aanrader!

glimmerman270
Leuk surrealistisch sci-fi verhaal met behoorlijk veel tempo.
Een chip zoals hierboven is beschreven, is al erg lang onderdeel van menig speculaties over de toekomst.
Dit verhaal speelt daar goed op in, al zijn er toch ook wel flink wat ongeloofwaardige momenten. Maar goed, daar kon ik mee leven.
Leuk dat er doorgaans zóveel meer tempo zit in jeugdboeken. Heerlijk

Gast
geplaatst: vandaag om 22:45 uur

geplaatst: vandaag om 22:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.